Match Center

Seniori

ČAKOVEC

38

RK OSIJEK

38
I. HRL sjever Subota 5 listopada @ 8:00 pm

PODJELA BODOVA U ČAKOVCU

4.kolo I.HRL sjever

MRK ČAKOVEC – RK OSIJEK 38:38 (20:17)

 

Subotnja borba između rukometaša iz MRK „Čakovec“ i iz RK „Osijek“ završila je podjelom bodova i visokim rezultatom 38:38.

Upravo kao žestoka borba izgledala je ova utakmica. Gosti koji su imali prvi napad bolje otvaraju utakmicu, a u početnom dijelu dosta promašuju igrači Josipa Borkovića pa u prvih 10 minuta već imaju 4 promašena zicera i dvije pogođene vratnice. Također u tom dijelu nisu na najbolji način iskoristili dva igrača više. Do prvog poravnanja rezultata (14:14) gosti su čak 6 puta imali 3 gola, a 2 puta i 4 gola prednosti. Kada se činilo da će se domaći igrači cijelu utakmicu boriti kako bi dostizali, moramo kazati, izuzetno grube goste, povezali smo nekoliko obrana, realizirali nekoliko „lakih“ golova, okrenuli utakmicu i na poluvrijeme otišli s 3 razlike pri rezultatu 20:17. Spomenimo da su suci u prvih 10 minuta susreta domaćinima pokazali dvije opomene, gostima pak tri opomene i dva isključenja. Također u početnim minutama utakmice ozlijedio se standardni lijevak Dario Herman, a kasnije i Vedran Škrobar.

U drugo poluvrijeme domaća ekipa također ne ulazi baš najbolje, a sve to koriste gosti iz Osijeka te se nastavlja lavovska borba na terenu, a rezultat se konstantno vrti oko neriješenog gdje ni jedna ni druga ekipa ne uspijevaju rezultatski se odvojiti time da ovog puta domaćin diktira rezultat, a gosti su ti koji ih love. U drugom dijelu na semaforu je bilo neriješeno čak 12 puta. Unatoč svemu domaći igrači imaju rezultat i pred kraj utakmice vode s 35:33, slijede dva nerealizirana zicera mladog Horvata za konačnu potvrdu pobjede, pa uporni gosti čak i okreću rezultat u svoju korist kada semafor pokazuje 37:38, no ipak za konačnih 38:38 zabio je Nikola Vuković.

Kao što smo rekli bila je ovo prava borba na terenu, a dojma smo da je sudački par Duspara i Rogić iz Velike Gorice ipak puštao malo pregrubu igru gostiju. Domaćinima su uz dvije opomene podijelili 8 isključenja (uz jedan crveni karton zbog tri isključenja), a gostima uz tri opomene 11 isključenja (uz jedan crveni karton zbog tri isključenja i jedan direktni crveni karton zbog izrazito grubog prekršaja). Za domaćine su odsvirali 5 sedmeraca, a za goste 6. Nadzornik je bio Loren Marić iz Repušnice.

Ovog puta valja istaknuti Nikolu Vukovića koji je postigao 8 pogodaka, te Matea Hozjana i Ivana Srneca s po 7 pogodaka, no to ne bi bilo moguće da se cijela ekipa nije „bacala na glavu“.

Za domaćine su nastupali vratari: Benjamin Kovačević i Nikola Marciuš, te igrači u polju: Vedran Škrobar (1), Mateo Hozjan (7), Zoran Jeftić, Nikola Petek (3), Tibor Tkalčec, Ivan Srnec (7), Marko Petek, Petar Sklepić (2), Nikola Vuković (8), Karlo Korent, Igor Krajner (5), Erik Horvat (3) i Fran Murk (2).

Za goste su nastupali: Dominik Šimatić (4), Tin Kuže, Filip Marković, Stjepan Šimić, David Čičak (8), Domagoj Nedić (1), Ivan Bošnjak, Filip Vuković (10), Luka Kopić, Tomislav Babić (5), Matej Radović (10), Hrvoje Pleše, Roko Mandarić i Sandro Kolar.

Valja spomenuti solidno popunjenu dvoranu i gledatelje koji nas prate i koji su „na iglama“ proživljavali cijelu utakmicu kao naravno i našu kreativnu podršku iz Plesnog studija „Korak“ iz Čakovca čiji plesačice i plesači nas svake utakmice uveseljavaju i iznenađuju svojim kostimima i koreografijama.

Nakon ovog kola nema više neporaženih momčadi prvenstva, naša ekipa ima 5 bodova i samo je bod iza vodećih. Slijedeće kolo igramo kod RK Maksimir Patela te se nadamo da ozljede Hermana i Škrobara nisu toliko velike da ih udalje s terena (o čemu ćemo više znati kroz tjedan), kao i u pozitivan rezultat koji nas drži na vrhu ljestvice.

ČAKOVEC 38 - 38 RK OSIJEK

HT: 20 - 17
  • Subota 5 listopada 2019 @ 8:00 pm
  • I. HRL sjever 
5
Played
1
Won
2
Drawn
2
Lost

Previous meetings

05 lis 19 8:00 pm I. HRL sjever ČAKOVEC vs. RK OSIJEK 38 - 38
22 velj 20 3:00 pm I. HRL sjever RK OSIJEK vs. ČAKOVEC 33 - 27
17 lis 20 8:00 pm I. HRL sjever ČAKOVEC vs. RK OSIJEK
18 stu 20 5:00 pm I. HRL sjever ČAKOVEC vs. RK OSIJEK 32 - 29
13 ožu 21 7:00 pm I. HRL sjever RK OSIJEK vs. ČAKOVEC 31 - 27