JUBILARNIH 10 GODINA KLUBA POD IMENOM MRK “ČAKOVEC“

JUBILARNIH 10 GODINA KLUBA POD IMENOM MRK “ČAKOVEC“

Dana 20. svibnja 2013. godine održana je osnivačka skupština MRK “Čakovec“, a 29. svibnja 2023. klub je upisan u Registar udruga Republike Hrvatske što označava pravni početak djelovanja kluba.

Spletom okolnosti i zbog neadekvatnog poslovanja prijašnjeg vodstva klub je bio prisiljen registrirati se pod novim imenom te započeti sva natjecanja u najnižem rangu. Osnivanjem kluba nastavljena je bogata tradicija muškog rukometa u gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji. Već u prvoj sezoni pod okriljem kluba okupljeno je više od 100 članova, a danas klub broji 134 člana.

MRK „Čakovec“ legitimni je nasljednik prethodnog kluba iz 1930-tih koji je djelovao pod imenima “Hazena”, “Jedinstvo”, “RK Čakovec”, “RK Zrinski Čakovec”, “RK Perutnina Pipo IPC, “RK MKA IPC” i “RK Međimurje Čakovec”.

Osim što smo jedini muški rukometni klub u Čakovcu, među rijetkim smo sportskim kolektivima u županiji koji ima ustrojene sve generacije (seniori, 2. ekipa, U17, U15, U13, U11 te U9 i mlađi. Budući da je klub zbog promjene pravne osobnosti te 2013. godine bio prisiljen krenuti od najniže rukometne lige u Republici Hrvatskoj, na osnivačkoj skupštini prihvaćen je dugoročni plan i program rada kojim se definiralo da se povratak u najelitniji rang rukometa očekuje nakon 10-te godine djelovanja.

U razdoblju djelovanja pod imenom MRK “Čakovec“ klub je izborio plasman iz 3. Hrvatske rukometne lige u 2. ligu, zatim iz 2. lige u 1. ligu Sjever u kojoj se natječemo i danas, te se uz puno ambicija najavljuje ostvarenje plana predstavljenog na osnivačkoj skupštini, konkretnije plasman u Premijer ligu.

U ovih 10 godina rada kroz klub je prošao značajan broj igrača, odigrano je ukupno preko 2.000 službenih utakmica, te uz plasman seniora za dvije lige više, u povijest kluba ostaju upisani i brojni drugi rezultati i priznanja: tako su se naši seniori upisali u povijest Hrvatskog sporta 2019. godine, jer smo se tada kao klub iz 2. Hrvatske rukometne lige plasirali na završnicu Kupa RH. Pritom smo se našli rame uz rame s najboljima u Hrvatskoj (PPD Zagreb, Nexe i Dubrava), a radi kojeg smo uspjeha (uz plasman u 1. ligu Sjever) bili proglašeni najboljom momčadi Grada Čakovca.

Mlađe dobne skupine kluba natječu se u svim kategorijama od samog početka te također ostvaruju značajne rezultate kao što su 1., 3., 4., 5. mjesto u RH te osvajanje brojnih turnira. Dakle, zasluženo su nositelji kvalitete rukometa u našoj županiji prema Zajednici športskih udruga i saveza.

Uz igrače za uspjehe su zaslužni i treneri kojih je u ovih 10 godina bilo ukupno 15. Danas je u rad kluba uključeno 7 školovanih i licenciranih trenera, kao i ostalo stručno osoblje (tehnički direktori, fizioterapeuti, liječnici i dr.).

Potrebno je spomenuti da je do sada klub imao 4 predsjednika: Dražen Špoljarić, Ivan Horvat, Davor Varošanec i sada aktualni Željko Kavran, dok je kroz Upravni odbor kluba u rad bilo uključeno preko 30 osoba.

Trenutno su oko kluba okupljeni ljudi puni entuzijazma, zaljubljenici u rukomet koji žele pomoći u razvijanju ovog trofejnog nacionalnog sporta te rukomet u našem kraju vratiti na stare staze slave.

Uz definiranu viziju, misiju, strategiju i ciljeve, odličnu suradnju s poslovnim partnerima, medijima i mnogim donatorima, podršku Grada i Županije te korektan odnos prema članovima i roditeljima naših članova na najboljem smo putu da ostvarimo zacrtane ciljeve.

Na kraju, želimo od srca zahvaliti svima koji su bili i ostali uz nas. Hvala našim igračima i njihovim obiteljima, trenerima, stručnom osoblju, Upravi, navijačima, partnerima, medijima, donatorima, sponzorima, Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji na podršci uz poruku da ćemo svečano obilježavanje i prigodno druženje povodom ovih 10 godina organizirati nakon ljetne stanke te se unaprijed radujemo novim rukometnim uspjesima koji su pred nama.

ZA ČAKOVEC SVI!

Odgovori