PROMJENE U VODSTVU KLUBA – DAVOR VAROŠANEC NOVI PREDSJEDNIK

PROMJENE U VODSTVU KLUBA – DAVOR VAROŠANEC NOVI PREDSJEDNIK

Unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, naš klub je u petak, 18. prosinca 2020., u Hotelu Castellum, održao izbornu sjednicu Skupštine. Sjednica je održana uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera i preporuka te je bila zatvorena za javnost, odnosno za osobe koje nemaju pravo glasa i skraćena na svega 12 minuta. Obzirom da je odgovornim osobama za zastupanje našeg kluba istekao mandat, radilo se o izbornoj sjednici, te je odlučeno da se sjednica ipak održi kako bi i nadalje naš klub poslovao u skladu sa zakonom.

Na navedenoj sjednici donesene su odluke o prihvaćanju izvješća o poslovanju za 2019. godinu, izabrano je novo vodstvo kluba, prihvaćen je plan i program rada za 2021. godinu te su dopunjene neke odredbe statuta.

Kako smo naveli, sjednica je održana maksimalno brzo kako bi se izbjegli svi duži kontakti, a navedeno možemo zahvaliti samo dobroj pripremi i spremnosti članova za daljnjim razvojem našeg kluba. Naime, iako su članovi s pravom glasa, njih 41, bili jednoglasni u svim Odlukama, sjednica je prema dogovoru svih članova održana u prisutnosti 21 člana, koji su činili kvorum dostatan za donošenje pravovaljanih Odluka, a sve s ciljem minimaliziranja rizika od aktualne zarazne bolesti.

Tako je nakon četiri godine došlo do promjena u vrhu vodstva kluba gdje je dosadašnjeg predsjednika Ivana Horvata, zamijenio Davor Varošanec, dosadašnji uspješni dopredsjednik kluba, dok Horvat odlazi na njegovo mjesto dopredsjednika.

Treći puta je ovo u mladoj povijesti kluba da imamo novog predsjednika, a kako su seniori u doba prvog predsjednika ušli u drugu ligu, te u doba drugog predsjednika u prvu ligu, naravno da je sada na trećem predsjedniku imperativ ulaska u premijer ligu, a što je u konačnici istaknuto još i na osnivačkoj skupštini kluba održanoj 2013. godine. Naime, prema tada donesenoj dugoročnoj strategiji usvojen je plan prema kojem se povratak u premijer ligu očekuje u sezonana pred nama, 2021./2022. – 2022./2023., a što se poklapa s mandatom novog predsjednika.

Sukladno odredbama Statuta,  na prijedlog novog predsjednika izabrana su i dva dopredsjednika. Kako smo spomenuli jedan od dopredsjednika je dosadašnji predsjednik Horvat, dok je drugi dopredsjednik kluba Stefan Andreas Kresta.

Nakon toga izabrano je još 6 (šestero) članova Upravnog odbora, a to su: Rudolf Marciuš, Dražen Špoljarić, Goran Matjačić, Ivan Smolković, Luka Međimurec i Igor Batisweiler.

Ovim putem klub zahvaljuje svim članovima Upravnog odbora u prethodnom mandatu bez kojih ne bi bilo moguće funkcioniranje na sadašnjoj razini. Posebno se zahvaljujemo dosadašnjem predsjedniku Horvatu na svakodnevnom vođenju i posvećenosti svim članovima kluba, a sa svime odrađenim zasigurno i sam može biti zadovoljan. No vremena za opuštanje ipak nitko nema jer nova je godina na vratima i kako bi se sve planirano provelo u djelo potreban je daljnji svakodnevni angažman okupljenih.

Kako je spomenuto, osim promjena u vodstvu kluba skupštinari su prihvatili izvješća za 2019. godinu iz kojih valja izdvojiti da je klub s 31.12.2019. brojio 124 aktivna člana, da su ostvareni prihodi kluba iznosili 745.247,00 kn, a rashodi 754.604,00 kn, koji je manjak prihoda nad rashodima pokriven iz viška prethodnih godina.

Nakon izbora novog vodstva kluba prihvaćen je plan i program rada za 2021. godinu. Iako je i godina pred nama izuzetno neizvjesna i financijski, ukoliko se želi nastaviti putem razvoja, zasigurno veoma zahtjevna, novo vodstvo prezentiralo je plan kojim je obuhvaćeno: osiguranje financijskih uvjeta, normalno funkcioniranje tehničkih i organizacijskih uvjeta, osnaživanje prve ekipe, skupljanje iskustva, stvaranje uvjeta za provođenje treninga i natjecanja svih generacija, plasmani mlađih generacija na završni dio prvenstava, usavršavanje stručnog kadra, održavanje rukometnog kampa, nabava opreme, provođenje zdravstvene zaštite te dodatni fokus prema marketingu i promociji rukometa, odnosno povećanju broja gledatelja.

U financijskom dijelu planirani su prihodi od 820.000,00 kn koji bi bili dostatni za sve planirano, te i dalje jedan od glavnih ciljeva u ovom smislu ostaje pronalazak strateškog partnera kao i uključivanje još većeg broja gospodarstvenika u rad kluba, uz naravno nastavak dobre suradnje s dosadašnjim sponzorima, donatorima te roditeljima naših članova i još bolju podršku nadležnih institucija.

Skupštinari su na kraju donijeli odluku o tome da se dopune određene odredbe Statuta i to, a obzirom nas je vrijeme u kojem živimo i djelujemo tome naučilo, odredbe o mogućnostima sazivanja i održavanja budućih sjednica (telefonski, e-putem i sl.).

Za kraj stari je predsjednik zahvalio svim dosadašnjim akterima života kluba, od članova, trenera, roditelja, uprave, posebice sponzora i donatora te odgovornih u gradu, županiji i sportskim zajednicama. Novom predsjedniku, kojem će sada asistirati s mjesta dopredsjednika, zaželio je puno sreće, hrabrosti i mudrosti u vođenju kluba. Novi predsjednik Varošanec zahvalio je na ukazanom povjerenju, a koje će, kako je spomenuo, opravdati svakodnevnim zalaganjem i radom u klubu.

Dakle, pred nama je novo četverogodišnje razdoblje u kojem smo uvjereni da ćemo postići ono što svi želimo, a to je povratak muškog rukometa u našoj županiji u elitni rang natjecanja.

Materijali sa sjednice Skupštine:

SJEDNICA SKUPŠTINE 2020. GODINE

Financijska izvješća za 2019.

Odgovori