Ostavka i razrješenje dužnosti trenera Josipa Borkovića

Ostavka i razrješenje dužnosti trenera Josipa Borkovića

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Dana 05. ožujka 2020. godine je trener seniorske ekipe Josip Borković, nakon tri uzastopna poraza seniorske ekipe, puno razmišljanja i obavljenog razgovora s Upravom kluba, podnio neopozivu ostavku te je razriješen dužnosti. 

Popularni “Joža” u našem klubu ostavio je veliki i neizbrisiv trag. Na klupu prve ekipe došao je u ljeto 2016. godine, prvu službenu utakmicu vodio je 17. rujna 2016., a posljednju pak 29. veljače 2020. Pod njegovom trenerskom palicom ekipa je u sezonama 2016/2017., 2017/2018., i 2018/2019 nastupala u II. HRL Sjever, da bi od ove sezone nastupala u I. HRL Sjever što je za naš mladi kolektiv povijesni uspjeh s obzirom da smo naš sportski put započeli od najnižeg ranga natjecanja, odnosno III. HRL Sjever. 

U periodu od prve do posljednje utakmice u prvenstvenim natjecanjima ekipu je vodio ukupno 96 puta, te je kao trener upisao 69 pobjeda, 4 neriješena susreta i 23 poraza (od čega 10 ove sezone). Također je vrijedno spomenuti da je u prvenstvenim utakmicama u periodu od 26. studenog 2017. do 23. veljače 2019. bio bez poraza, kao i činjenicu da ni pod bilo kojim okolnostima nije propuštao treninge svoje ekipe.   

Ono što je iz njegove ostavštine za povijesne udžbenike Republike Hrvatske jest plasman ekipe na završnicu Kup natjecanja RH kada smo se našli rame uz rame s najvećim klubovima iz države (PPD Zagreb, Nexe Našice, Dubrava) koji je ostvaren u sezoni 2018/2019. Nikada do tada nije se dogodilo da ekipa iz trećeg ranga natjecanja bude sudionik završnice i igra polufinale Kupa, a na tom putu upisivao je pobjede protiv nominalno (barem na papiru) jačih ekipa iz najvišeg ranga natjecanja u RH. 

Iako ovakav rasplet situacije dolazi u nezgodnom trenutku, pred tri teške utakmice u tjedan dana (gostovanje u Križevcima, kup u Vidovcu i domaćinstvo vodećoj Moslavini) i svega 8 kola prije kraja prvenstva cijenimo i poštujemo rad Borkovića te smo zahvalni na svemu što je napravio za naš klub, a isto tako vjerujemo da ovaj rastanak ipak nije zbogom već samo doviđenja do nekih drugih, budućih utakmica. 

Pred Upravom kluba zadatak je pronaći kvalitetno dugoročno rješenje na sada upražnjenom mjestu. Redovne dužnosti obavljati će osobe iz pogona kluba do pronalaska rješenja. 

U Čakovcu, 06. ožujka 2020. 

MRK Čakovec

Odgovori