MRK Čakovec u Final Four

MRK Čakovec u Final Four

U sjajnoj atmosferi i bodreni s oko 1.500 gledatelja rukometaši Čakovca pobjedom na Mladim Rudanom iz Labina 31:29 (13:12) došli su do povijesnog rezultata ne samo međimurskog, već i hrvatskog rukometa.

Po prvi puta je jedan nominalno trećeligaš, tj. član II. HRL-sjever naš Čakovec izborio plasman u Final Four Hrvatskog rukometnog kupa, u samu završnicu koja se igra kao završni turnir u gradu domaćinu – najprije polufinale, a onda i veliko finale.

Sama utakmica nudila je otpočetka veliku dramu. Nervoza je kod domaćina učinila svoje u početnom dijelu utakmice, ali gosti nisu uspjeli voditi više od 2 gola razlike. Do kraja poluvremena ipak se naši dižu i na poluvremenu vodstvo Čakovčana 13:12.

Junaci pobjede nezaustavljivi Levak bez obzira što su gosti pokušali sve i u pozadini sjajni pivot Sklepić

Isti scenarij i u nastavku, opet gosti imaju +2, ali onda slijedi sjajna završnica naših koji su u zadnjih deset minuta utakmice uz pomoć sjajnih navijača, dali sve od sebe u obrani i napadu, igrali “do zadnje kapi krvi” i na kraju zasluženo slavili 31:29.

Perfektno su završnicu odigrali match-winneri, najbolji pojedinci u domaćim redovima kada se lomila utakmicu Levak (10 golova) na vanjskom i nepogrešivi Sklepić na kružnom napadaču (6) uz doprinos svih drugih, posebice vratara Marciuša koji je skupio 14 obrana, obranio pet-šest zicera za konačni trijumf.

Navijači MRK Čakovec
Navijačka atmosfera i euforija koja se dugo ne pamti u Čakovcu kao što je to bilo nakon pobjede protiv Mladog Rudana za završnicu Hrvatskog rukometnog kupa

Utakmica za pamćenje uglavnom, jer takva atmosfera i simbioza navijača i igrača nije viđena dugo vremena na jednom sportskom terenu u Čakovcu.

Povijesni plasman u Final Four hrvatskog kupa izborili su: Marciuš (14 obrana), Levak (10), Jeftić (4), Škrobar, Farkaš, N. Petek, Tkalčec (1), Horvatić, Srnec (4), M. Petek, Sklepić (6), Hozjan, Horvat (2), Herman (3), Lacić, Hajdarović. Trener: Borković.

 

Foto: Zlatko Vrzan

Objavio: Dejan Zrna Međimurske Novine

Odgovori