8.kolo I.HRLDB Sjever

8.kolo I.HRLDB Sjever

08.kolo 1.HRLDB sjever donijelo je dječacima MRK Čakovec, rođeni 2008/2009.godište utakmice protiv vršnjaka iz Koprivnice. Igrali su u gostima i u obje utakmice pokazali su  snažan karakter koji ih krasi kao ekipu. U prvoj utakmici protiv RK Koprivnica I, gubili su cijelu utakmicu i unatoč lošim situacijama kroz koje su prolazili, nisu se predavali nego su vjerovali u pobjedu koja im je na kraju izmakla za jedan penal. U posljednjoj minuti susreta uspjeli su stići protivnika i kod rezultata 15:15 Koprivnica je imala napad. Nakon uspješno obranjenog napada, imali su prilike u zadnjih 7 sekundi utakmice zabiti gol za pobjedu iz sedmerca. Školski izveden sedmerac ,ali lopta se odbila od stative igraču direktno u ruke, a sreća je i drugi put okrenula svoja leđa pa je i drugi šut istog igrača u zadnje 3 sekunde završio u stativi. Domaćini su slavili bod a mi saznanje da ekipa ima snage gubiti cijelu utakmicu i svejedno preokrenuti rezultat.

Drugi puta u dva tjedna pokazali su da imaju mentalnu snagu zaboraviti prvu utakmicu i nesreću koja ih je ovaj puta popratila te drugu utakmicu odigrati na istom nivou sa istom željom za pobjedom. Protiv ekipe Koprivnica II , igrali su pametno i gradili prednost polako ali sigurno do samog kraja i završili  utakmicu rezultatom 25:19 u svoju korist.

Za MRK Čakovec igrali su : Karlo Kovač (5), Ivan Fumić, Karlo Batisweiler(6), Ino Brkić, Nino Gregurina (12), Vito Topolko (3), Domagoj Horvat, Sven Bukal (3), Bruno Buvač (4), Frane Horvatić (2), Martin Petek, Patrik Rakić , Jan Belović Novak(5) .

Trener: Matija Kraljić

Odgovori