7. kolo I.HRLDB Sjever

7. kolo I.HRLDB Sjever

Ekipa Dječaka B , rođenih 2008/2009. godine, ovaj su vikend odigrali utakmice 07.kola 1.HRLDB-Sjever, protiv ekipa „RK Bjelovar II“ i „RK Bjelovar I“. Igralo se u dvorani 2.OŠ u Čakovcu, pred domaćom publikom.U jesenskom dijelu prvenstva protiv istih ekipa, prema prikazanoj igri vidjelo se da su kvalitetom bliži drugoj, slabije rangiranoj ekipi Bjelovara, što su pokazali i tadašnji rezultati.
Ovaj puta su se približili i „prvoj“ ekipi dječaka iz Bjelovara pa im je tako pobjeda izmakla u zadnjim trenucima utakmice koja je završila rezultatom 14:15 u korist gostiju. Veseli vidjeti da su poraz od 6 razlike na jesen skoro pretvorili u pobjedu na proljeće.Otežavajuća okolnost je bila što igraju dvije utakmice za redom pa su se trebali dobro posložiti u glavama i smiriti emocije kako bi drugu utakmicu završili kako se i očekivalo a to je pobjedom. Pokazali su dečki iz MRK Čakovec da su dosta mentalno snažni i u drugoj utakmici unatoč umoru i nezadovoljstvu nakon poraza, nije bilo problema. Rezultatom 22:13 su završili utakmicu u kojoj su svi dobili prilike igrati i pokazati što znaju. Treba pohvaliti Svena Bukala koji je prvi put igrao utakmicu na poziciji srednjeg vanjskog i pokazao se kao jako dobro rješenje, sa puno kreativnih ideja. Standardno su bili na nivou nositelji igre, Karlo Batisweiler i Nino Gregurina, dok je Bruno Buvač sa par „dalekometnih“ golova pokazao da ima potencijal za vanjskog pucača ako nastavi dobro raditi. Jan Belović pokazao je hrabrost i bio je enigma u obrani za protivničke napadače, a isto tako odličan u napadu. Sad već standardno izuzetan na golu Patrik Rakić opet je bio najbolji kad je najviše trebalo a Karlo Kovač i Vito Topolko su opet pokazali nevjerojatnu želju i borbenost koja ih krasi tijekom cijelog prvenstva. Treba pohvaliti i nove snage na parketu, Martina Peteka, Ivana Fumića i Leona Žvorca koji su kratko sa ekipom, ali ako nastave učiti ovim tempom te napredovatikao do sad, brzo će biti velika konkurencija u borbi za pozicije unutar ekipe. Frane Horvatić i Ino Brkić, iako nisu odigrali dvije najbolje utakmice do sad, velike su nade na poziciji lijevog krila i igrači na koje se ozbiljno računa u nadolazećim godinama. Najmlađi u ekipi, Domagoj Horvat svoju mladost nadomjestit će brzinom, a njegov veliki doprinos očekujemo u sljedećim godinama ako nastavi trenirati kao do sada.
U 07.kolu ,za MRK Čakovec , igrali su :
Kovač (2), Fumić (1), Brkić (1), Gregurina (9), Topolko (1), Batisweiler (8), Horvat, Buvač (5), Horvatić, Petek, Bukal (5), Rakić, Žvorc, Belović, Novak (4).

Trener: Kraljić M.
(u zagradi zbroj golova iz obje utakmice)

Odgovori