6. kolo III. HRL Sjever

6. kolo III. HRL Sjever

Međimurski derbi mladih nada

Naša 2. ekipa MRK “Čakovec” gostovala je prošle nedjelje kod 2. ekipe RK „Prelog“. Kao i kod susreta prvih ekipa i u međusobnim Međimurskim ogledima mlađih kategorija često se osjeti jedna posebna želja za nadmetanjem. Tako je bilo i na ovom susretu gdje su okupljeni gledatelji mogli uživati u borbenosti igrača obiju ekipa kao i na vrlo lijepim potezima.

Obje ekipe krenule su čvrsto u obrani, ali su i brzo dolazile u prilike za gol. Za veliku prednost u prvom poluvremenu i za ostvareni rezultat 10:18, velikim dijelom je zaslužan Vurušić, koji se nakon ozljede vratio u pravoj formi i odličnim obranama demotivirao napadače Preloga. Ozljeda Hozjana na kraju prvog poluvremena i poprilično loš start drugog poluvremena rezultirali su smanjenjem prednosti gdje je Prelog imao prilike prići i na samo gol razlike. U 48. minuti utakmice Vurušić ponovo skida sedmerac, vraća sigurnost suigračima i brzom serijom od 4:1 ponovo preokrećemo utakmicu u svoju korist. Bila je to jedna dobra prilika za pogled na smjer razvoja rukometa u Međimurju. Iz te perspektive osim pohvala na atraktivnu i borbenu igru, ipak treba spomenuti da je bilo i dosta tehničkih pogrešaka, nesigurnosti, nervoze i nepreciznosti, na čemu igrači obiju ekipa moraju poraditi.

Pobjeda s konačnim rezultatom 25:29 zasluženo je pripala Čakovcu te i dalje drži mlade Čakovčane na vrhu prvenstvene tablice gdje prve tri ekipe dijele isti broj bodova. Slijedeće subote u 17:00 sati u dvorani Graditeljske škole Čakovec u goste nam, dolazi 2. ekipa KTC-a. Biti će to ponovo prilika da se odmjere snage s mladim sastavom jedne prvoligaške ekipe.

Za MRK „Čakovec“ nastupali su: vratari- Vito Horvat i Matej Vurušić te igrači u polju – Fran Kocijan (5), Vilim Vrbanec, Mateo Hozjan (5), Luka Mihalic, Jure Škoro, Erik Horvat (3),  Luka Lukman (4), Jan Želežnjak,  Lovro Hozmec (4), Benjamin Ninić, Lovro Vincek, Jan Kos, Dino Dragičević i Luka Čapalija (8).

Trener: Antonio Anđel

 

Odgovori