5.kolo III.HRL Sjever

5.kolo III.HRL Sjever

III. HRL Sjever – prvi poraz druge ekipe

MRK „Čakovec 2“ – RK „Marof“ 26:33 (17:17)

Druga ekipa kluba s drugog mjesta na prvenstvenoj tablici, u sklopu 5. kola 3. HRL Sjever, ugostila je trećeplasiranu ekipu iz Novog Marofa. Iako konačan rezultat sugerira da su iskusni gosti,  koji traže osvajanje prvog mjesta i plasman u višu ligu, relativno lako došli do pobjede to i nije bio slučaj.

Naime, prvo poluvrijeme donijelo je mnoštvo uzbuđenja, a završilo je neriješeno, rezultatom 17:17, zahvaljujući vrataru domaćina Horvatu koji je nizao dobre obrane kao i zahvaljujući činjenici da su igrači u polju više-manje realizirali stvorene prilike.

Početak drugog poluvremena i dalje donosi uzbuđenje i mladi igrači iz Čakovca uspijevaju držati utakmicu u egalu do rezultata 22:22 kada se gosti iz Novog Marofa polako, ali sigurno počinju rezultatski odvajati da bi na kraju utakmica završila rezultatom 26:33, odnosno s 7 golova prednosti za goste.

U drugom poluvremenu gosti iz Novog Marofa zaigrali su oštrije u obrani čime je izostala realizacija igrača u polju što potvrđuje i činjenica da su prvo poluvrijeme zabili 17 golova, dok su drugo poluvrijeme zabili svega 9 golova, što nikako nije bilo dosta za pobjedu nad iskusnim gostima.

Iako poraženi mladi Čakovčani i dalje se nalaze pri vrhu prvenstvene tablice a slijedeće kolo očekuje ih domaće derbi gostovanje kod druge ekipe Preloga.

Za MRK „Čakovec“ nastupali su: vratari-Ivan Horvat i Matej Vurušić t eigrači u polju – Fran Kocijan (2), Vilim Vrbanec, Mateo Hozjan (5), Luka Mihalic, Rian Islami, Petar Ovčar, Luka Lukman (4), Jan Želežnjak (1), Lovro Hozmec (4), Benjamin Ninić, Lovro Vincek (1), Erik Horvat (4), Jan Kos i Luka Čapalija (5). Trener: Josip Borković

Odgovori